De Hele Mens Academie

De Hele Mens Academie is onderdeel van MVNP en is een vooruitstrevend en dynamisch trainings- en opleidingsinstituut in Den Haag.


Gevestigd in het rustige maar toch centraal gelegen Nassauparc kun je terecht voor het volgen van diverse trainingen, workshops en lezingen gericht op alle dimensies van de mens: Lichaam, Hoofd, Hart en Ziel.


Wij geloven dat de mens pas volledig tot ontwikkeling kan komen wanneer er een evenwichtige balans is op al die terreinen. 


 


 


Wij willen je graag  begeleiden bij een evenwichtige ontwikkeling van deze vier dimensies. Wil je meer weten over het gedachtegoed van de Hele Mens, lees dan verder onder downloads.


Onze trainers zijn allemaal ervaren en bevlogen trainers die  hun sporen in het vak meer dan hebben verdiend. Inschrijving kan via de website, maar ook trainingen voor speciale groepen behoort tot de mogelijkheden.


 


Agenda

Geen cursussen gevonden

Lichaam

Fysieke Dimensie

Het lichaam vraagt om een gezonde en fitte omgeving. Vraagt om voldoende beweging, goed eten, genoeg rust en ontspanning. De Academie heeft daarom in het programma een aantal trainingen opgenomen speciaal gericht op het gezond houden van het lichaam. Wij werken samen met diverse specialisten op dit gebied.


Hoofd

Mentale dimensie

Ons hoofd vraagt om voortdurend in ontwikkeling te blijven. Deze vaak zo sterk ontwikkelde mentale behoefte wordt bij uitstek vervuld door het volgen van uitdagende en inspirerende trainingen. De Academie biedt een keur aan programma’s waardoor je het brein kunt stimuleren, inspireren en voeden.


Hart

Sociaal-emotionele dimensie

Het hart vormt de kern van ons menszijn. Hier worden verbindingen gelegd tussen ons hoofd, de rest van ons lichaam maar ook onze omgeving. Goed kunnen functioneren in de huidige wereld vraagt veel van onze sociaal-emotionele capaciteiten. Bekijk ons totale aanbod op dit gebied en vind de training die je zoekt.


Ziel

Spirituele dimensie

Door te werken aan de spirituele dimensie geef je richting aan je leven. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving. Wat wil ik bereiken in het leven? Wat is mijn missie? Wat is mijn visie. Aan welke kracht ontleen jij wie je bent en wat je doet? Ingrijpende vragen. De Academie verzorgt diverse programma’s speciaal gericht op zingeving en spiritualiteit.


Niet alleen lichaam en hoofd, ook hart en ziel

In veel bedrijven en organisaties ligt de nadruk op mentaal presteren en welbevinden. Cijfers beslissen grotendeels de wedstrijd. Soms is er  aandacht voor de lichamelijke fitheid van medewerkers.


Echter, er is nauwelijks aandacht voor de sociaal-emotionele en spirituele dimensie van de mens. Dat is een gemis.  Wij zien in de samenleving en ook in de zakelijke werkomgeving dat er steeds meer behoefte is aan een zinvol leven. Er is behoefte aan bezinning en balans van hoofd, lichaam, hart en ziel.

Daar willen wij, MVNP, wat aan doen. Wij kunnen onze cliënten begeleiden bij de evenwichtige ontwikkeling van hun vier dimensies. Uiteindelijk zijn we in het leven allemaal op zoek naar erkenning en zingeving. Wij zijn op zoek naar de hele mens.
Erik van Nieuwpoort is geestelijk vader van De Hele Mens gedachte. Hij is een zeer bevlogen trainer. Erik neemt zijn cursisten mee op een inspirerende ontwikkelingstocht. Hij heeft geleerd dat echte ontwikkeling pas mogelijk is als een mens aandacht geeft aan al zijn behoeftes: de fysieke, mentale, sociale en spirituele behoefte. Zo ontstond de gedachte van de hele mens academie.

Derick Maarleveld is het zakelijke hart van de academie. Als people manager in het bedrijfsleven weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om niet alleen aandacht te hebben voor zakelijke resultaten, maar ook te werken aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen, in het belang van het bedrijf en in het belang van haar medewerkers.


[/column]In-House Advies, Coaching en Training

Om te begrijpen wat er allemaal speelt in een bedrijf of een organisatie heeft MVNP een analyse tool ontwikkeld; de Organization Health Check.


Door gesprekken met de mensen in het bedrijf te voeren over: Resultaten * Mensen * Organisatie * Strategie kunnen wij vaststellen welke de Sterke punten en de Kan Beter punten zijn van het bedrijf. Op basis van deze analyse doen we aanbevelingen om de Sterke punten maximaal te benutten en het effect van de Kan Beter punten zo gering mogelijk te laten zijn.


Meer weten? In-House Advies